www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Havermoutbrood

Zo maak je heerlijk, zacht, smaakvol, niet droog, superlekker brood van havermout!

  • 150 gram havermout
  • 1 ei
  • 1 rijpe banaan
  • 1 appel
  • 1 koffielepel wijnsteenzuur bakpoeder
  • 5 gedroogde vijgen
  • 2 eetlepels gemengde pitten zaden
  • 90 gram half harde geitenkaas
  • wat zout
  • (cakevorm)
Havermoutbrood

Fijn havermoutbroodje, heerlijk als ontbijt en een geweldige aanvulling in de lunchbox! Dit overheerlijke brood van havermout kun je ook maken zonder de kaas. Voeg dan nog wat kaneel toe. Maak een deeg van 150 gram havermout, 1 los geklopt ei, 1 geprakte rijpe banaan, 1 geraspte appel, 1 koffielepel wijnsteen bakpoeder, 5 gedroogde, klein gesneden vijgen, 2 eetlepels gemengde pitten zaden, 90 gram half harde geitenkaas en wat zout. Verwijder wel even het korstje van de kaas en snijd de kaas in kleine stukjes. Stort het deeg in een (siliconen) cakevorm en bak het brood 30 minuten in de oven op 180 graden. Check met een vork of het broodje gaar is.