Knolselderij met zoete aardappel, wilde spinazie en zalm op de huid
Supersimpel, smakelijk en snel voedselzandloper-recept.
- 3/4 knolselderij
- 1 zoete aardappel
- olijfolie
- 2 stukjes zalm op de huid
- knoflook
- wilde spinazie
- zout
- peper
- kurkuma
Het recept: een driekwart knolselderij schillen en in stukjes snijden en hetzelfde doen met een zoete aardappel; opzetten met kokend water, met zout, ongeveer 20 minuten zachtjes laten koken; ondertussen oven aan op 175 graden, 2 stukjes zalm op de huid aan beide kanten lichtjes invetten met olijfolie en er wat zout inwrijven, in een passend schaaltje leggen, een minuut of 8 in de oven; een paar knoflooktenen fijn snijden, heel zachtjes fruiten en in delen met 450 gram wilde spinazie wokken; afgieten; zout en peper en kurkuma erbij; spinazie lichtjes door knolselderij stampen. Serveren op bord met zalm erop. Supersimpel en snel klaar!