Linzen-auberginesoep met ras el hanout kruiden
Een lekker pittig VZL-soepje.
- 1 ui
- 1 aubergine
- 1 blikje linzen
- lekker veel korianderblad
- wat knoflooktenen
- wat blaadjes tijm
- 2 koffielepels bouillonpoeder
- 1 theelepel ras el hanout kruiden
- olijfolie
- zout
- (een staafmixer)
Zo maak je 1 liter linzen-auberginesoep met ras el hanout kruiden. Dit is een snelle versie met linzen uit blik. Fruit wat fijn gesneden knoflooktenen en de gesnipperde ui. Was de aubergine en snijd er kleine blokjes van. Snijd het korianderblad in stukjes en rits flink wat blaadjes tijm. Voeg na een paar minuten de aubergineblokjes toe. Doe bouillonpoeder ras el hanout kruiden ook in de pan. Voeg naar smaak nog wat zout toe. Giet na een paar minuten 3/4 -1 liter kokend water in de pan. Beter niet teveel. Je kunt later altijd nog water toevoegen. Breng de soep aan de kook en laat deze 15 -20 minuten garen. Haal de pan van het vuur en mix er met een staafmixer een gladde soep van. Giet de linzen af in een vergiet en voeg ze toe aan de soep. Je soep heeft nu een stevige bite. Je kunt ook de helft van de linzen of alle linzen mee pureren. Garneer de soep met nog wat korianderblaadjes.