Ovenschotel met knolselderij, pompoen en shiitakes
Supergezond VZL-recept met knolselderij, flespompoen en paddenstoelen.
- 1 knolselderij
- 1 flespompoen
- 300 gram spinazie
- 250 gram kastanjechampignons
- 150 gram shiitakes
- rozemarijn
- rode wijn
- 2 eieren
- 200 gram ricotta
- Parmezaanse kaas
- zout
- peper
- bieslook
Mix en Match! Een overheerlijk gerecht waarmee je je hele gezin een super heerlijke en smaakvolle maaltijd voorzet. Met knolselderij, flespompoen, kastanjechampignons, spinazie, ricotta en Parmezaanse kaas. En heb je iets over, bewaar dit in de koelkast voor de volgende dag! Zo maak je dit supergezonde VZL-gerecht: Schil 1 knolselderij en snijd hem in stukken. Kook de knol in ruim water met wat zout in 20 minuten. Doe het zelfde met een flespompoen. Borstel 250 gram kastanjechampignons schoon en snijd ze in plakken. Wrijf 150 gram shiitakes schoon en scheur ze in stukken. Wok de paddenstoelen met wat rozemarijn en een scheut rode wijn. Wok 300 gram spinazie heel kort. Giet de knolselderij af en doe terug in de pan. Klop 2 eieren en 200 gram ricotta en flink wat Parmezaanse kaas door de knol, voeg zout, peper en verse bieslook toe en stamp er een mooie puree van. Giet de pompoen af en maak er met een scheutje amandelmelk ook puree van. Schep de helft van de knolselderijpuree in een grote ovenschaal. Schep hierop de helft van de pompoenpuree. Vervolgens de helft van de spinazie. Schep de champignons erop. Daarna weer de spinazie, pompoenpuree en eindig met de knolselderijpuree. Strooi flink wat Parmezaanse kaas op de puree en zet de schaal 30 minuten in de oven op 200 graden.