Pasta van kikkererwten
Kikkererwtenpasta (Voedselzandloper-proof) met gemengde paddenstoelen met brocccoli.
- 3 knoflooktenen
- 500 gram broccoli
- 200 gram gemengde paddenstoelen
- een handvol verse Italiaanse kruiden
- wat Peccorino (dit is harde Italiaanse kaas)
- pasta van kikkererwten (kan je kopen in de supermarkt)
- olijfolie
- kerrie
- kurkuma
Recept voor 3 personen: Fruit 3 kleingesneden knoflooktenen in wat olijfolie. Snijd de stronkjes van 500 gram broccoli in stukjes en spoel ze in een vergiet. Voeg de stukjes toe aan de knoflook. Snijd de rest van de knoflook in kleine roosjes, spoel ze af en voeg ze toe aan de stronkjes. Voeg wat kerrie en kurkuma toe. Giet er water water bij en laat de groente op een zacht vuur garen. Veeg 200 gram gemengde paddenstoelen schoon en snijd de grote exemplaren in stukken. Snijd een handvol verse Italiaanse verse kruiden klein. Bak de paddenstoelen in wat olijfolie op een zacht vuur en voeg de vers gesneden kruiden toe. Rasp wat Peccorino (dit is harde Italiaanse kaas) grof. Kook de pasta van kikkererwten zoals op de verpakking staat en giet de pasta af. Meng de pasta met de broccoli en de paddenstoelen. Proef of dit genoeg op smaak is en voeg naar smaak smaak nog wat zout en/of kruiden toe. Strooi de geraspte kaas op de pasta. Schep het gerecht op pasta borden en geniet er lekker van.