Pittige vegetarische chili met quacomole, paprika en sla
Dit is een voedselzandloper-proof gerecht om te eten als het buiten koud is!
- 3 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 1 rood pepertje
- 1 winterwortel
- 1 koffielepel chilipoeder
- 2 theelepels koriander
- 1 blik tomaatstukjes
- 1,5 dl rode wijn (of bouillon)
- 1 blik kidneybonen
- 1 blik rode linzen
- verse kruiden (oregano)
Het recept voor vegetarische chili (voor 2 grote of 3 of 4 kleine eters): 3 sjalotten fijnsnijden en 2 knoflooktenen plus een rood pepertje (zaadjes eruit) en 1 winterwortel in plakjes; eerst de ui en de knoflook en peper zachtjes fruiten, daarna de wortel erbij en 5 minuutjes zachtjes laten bakken; een koffielepel chilipoeder er doorheen en een koffielepel oregano en 2 theelepels koriander; nog een paar minuutjes zachtjes bakken; 1 blik tomaat-stukjes er doorheen roeren; 1,5 dl rode wijn erbij (of bouillon); 1 blikje rode kidneybonen en 1 blikje rode linzen (afgespoeld) 20 minuutjes zachtjes laten inkoken; zo nodig nog wat water toevoegen en garneren met verse kruiden uit de tuin.