VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Pittige vegetarische chili met quacomole, paprika en sla

Dit is een voedselzandloper-proof gerecht om te eten als het buiten koud is!

  • 3 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rood pepertje
  • 1 winterwortel
  • 1 koffielepel chilipoeder
  • 2 theelepels koriander
  • 1 blik tomaatstukjes
  • 1,5 dl rode wijn (of bouillon)
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 blik rode linzen
  • verse kruiden (oregano)
Pittige vegetarische chili met quacomole, paprika en sla. Een gezonde variant op chili con carne.

Het recept voor vegetarische chili (voor 2 grote of 3 of 4 kleine eters): 3 sjalotten fijnsnijden en 2 knoflooktenen plus een rood pepertje (zaadjes eruit) en 1 winterwortel in plakjes; eerst de ui en de knoflook en peper zachtjes fruiten, daarna de wortel erbij en 5 minuutjes zachtjes laten bakken; een koffielepel chilipoeder er doorheen en een koffielepel oregano en 2 theelepels koriander; nog een paar minuutjes zachtjes bakken; 1 blik tomaat-stukjes er doorheen roeren; 1,5 dl rode wijn erbij (of bouillon); 1 blikje rode kidneybonen en 1 blikje rode linzen (afgespoeld) 20 minuutjes zachtjes laten inkoken; zo nodig nog wat water toevoegen en garneren met verse kruiden uit de tuin.

www.voedselzandloper-recepten.nl