VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Pompoen en aardperen gegaard in zelfgemaakte curry

Een heerlijk voedselzandloper curry recept.

  • 1 rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • 2 bosuitjes
  • 1 rode peper
  • 2,5 cm verse gember
  • 1 stengel citroengras
  • kurkuma
  • gedroogd komijnzaad
  • olijfolie
  • 400 ml kokosmelk
  • 500 gram aardperen
  • 1 pompoen
  • basilicumblaadjes
  • blaadjes koriander
Voedselzandloper-proof: Pompoen en aardperen gegaard in zelfgemaakte curry

Superlekker: Biologische pompoen en aardperen gegaard in zelfgemaakte curry. Dit is een recept in de serie liefde en toewijding. Daar heb je dus wel even tijd voor nodig. Het recept is voldoende voor 2-3 personen, maar met wat quinoa erbij, bijvoorbeeld, is het ook genoeg voor 4 personen. Zo maak je het: Eerst het snijden, dat is het meeste werk. Snijd voor de curry 1 rode ui fijn en 2 knoflooktenen. Snijd 2 bosuitjes in ringetjes en 1 rode peper (zonder zaden). Snijd 2,5 cm verse gember fijn (schil eraf) en schil het middelste van 1 stengel citroengras ook fijn. Fruit de ui en de knoflook en doe daar de bosuitjes, de peper en het citroengras bij. Kruid dit met kurkuma en gedroogd komijnzaad. Bak dit alles op een zacht vuur in wat olijfolie en voeg daar 400 ml kokosmelk aan toe. Laat alle smaken voorzichtig met elkaar mengen. Voeg hier 500 gram schoon geborstelde en gehalveerde aardperen aan toe samen met een halve in stukjes gesneden pompoen met schil. Doe de aardperen en de pompoen bij de curry en laat alles zacht garen gedurende 20 minuten. Voeg op het laatst nog een handvol klein gesneden bladen basilicum en een handvol blaadjes koriander toe en serveer dit gerecht warm.

www.voedselzandloper-recepten.nl