VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Quiche van havervlokken met wilde spinazie, walnoten en verse geitenkaas

Hartige taart met een gezonde bodem.

Voor het deeg:
  • 200 gram havervlokken
  • 50 gram kokosolie
  • 2 eitjes
  • zout
  • peper
Voor de vulling:
  • 450 gram wilde spinazie
  • een paar tenen knoflook
  • 2 sjalotjes
  • een handvol walnoten
  • 3 eitjes
  • 250 gram zachte (verse) geitenkaas
  • zout
  • peper
Quiche van havervlokken, wilde spinazie, walnoten en verse geitenkaas. Gemakkelijk te maken, vullend en voldoende voor 4 personen.

Het recept voor de quiche: maak een deeg van 200 gram havervlokken met 50 gram kokosolie en 2 eitjes; alles mengen, met de hand kneden er een stevige bal van maken en even wegzetten in de koelkast in de koelkast en maak ondertussen de vulling klaar: 2 knoflooktenen heel fijn snijden en zachtjes fruiten met 2 gesnipperde sjalotjes, daarna 450 gram wilde spinazie mee wokken, zout en peper erbij en zo nodig laten uitlekken in een vergiet; verbrokkel 250 gram verse geitenkaas en roer 3 drie geklopte eitjes door; hak een handjevol walnoten in stukken; vet een kleine springvorm in en bekleed de vorm met het deeg; walnoten erbij en spinaziemengsel en giet het ei-kaasmengsel er overheen; 40 minuten laten garen in een voor verwarmde oven op 180 graden.

www.voedselzandloper-recepten.nl