VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

3 kleuren risotto van quinoa met groenten

Een echt voedselzandloper voorjaarsmaal met asperges, spinazie en quinoa.

  • 100 gram quinoa (in drie kleuren)
  • een halve bos witte asperges
  • een halve bos groene asperges
  • 150 gram wilde spinazie
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 gele puntpaprika
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel balsamico di Medena
  • Parmezaanse kaas
  • een paar tenen knoflook
  • een handvol rucola
  • een handvol blaadjes verse basilicum
  • zout
  • peper
Risotto van quinoa in drie kleuren

Een gerecht met drie kleuren risotto van quinoa met nog heel veel meer kleuren! Dit is een echt voorjaarsmaal. Zo maak je deze overheerlijke risotto voor 2 personen: Schil een halve bos witte asperges vanonder het kopje tot onder. Ik doe dit met een kaasschaaf, maar het kan ook met een dunschiller. Snijd het onderste, houtige gedeelte van de asperges af. Was een halve bos groene asperges. Maak ze droog en snijd het onderste deel van de asperges eraf. Snijd alle asperges in kleine stukjes. Was 1 rode en 1 gele puntpaprika. Verwijder de zaadlijsten en al het wit en snijd er reepjes van. Maak een dressing van 3 eetlepels olijfolie extra vierge en en 1 eetlepel balsamico di Medena en voeg er wat zout en peper aan toe. Rasp een lekker stuk Parmezaanse, of vergelijkbare kaas. Snijd een handvol blaadjes van een basilicum plant. Spoel de quinoa goed af en kook deze in een kleine steelpan met 150 ml water en breng het al roerend aan de kook. Laat de quinoa 8 minuten koken op een middelhoog vuur maar blijf wel roeren. Het water kookt dan helemaal in. Haal de pan van het vuur en laat de quinoa met een deksel op het pannetje staan. Bak ondertussen de paprika met de aspergestukjes in een koekenpan in wat olijfolie en laat ze zachtjes garen. Fruit in een hapjespan een paar zeer fijn gesneden tenen knoflook met 150 gram wilde spinazie en blijf dit goed doorroeren, meng er een handvol rucola bij en een handvol blaadjes verse basilicum. Dit hoef je niet af te gieten als je wilde spinazie neemt. Je bent nu bijna klaar: Roer het spinaziemengsel door het asperge- paprikamengsel en roer de vinaigrette hier door. Leg op ieder bord wat quinoa en schep de groenten hierop en strooi er flink wat geraspte kaas over.

www.voedselzandloper-recepten.nl