VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Taartje van pastinaakpuree met pesto

Gezond, lekker en met weinig schil- en snijwerk.

  • 2 pastinaken (ongeveer 500 gram)
  • 300 gram spinazie
  • wat knoflook
  • een scheut amandelmelk
  • 2 koffielepels groene pesto
  • kleine tomaatjes
  • olijfolie
  • zout
  • peper
Taartje van pastinaakpuree met pesto

Taartje van pastinaakpuree met pesto. Een smaakvol VZL-recept dat je mooi kunt opdienen. Het is ook relatief snel te maken. Je hebt weinig schil- en snijwerk en het is niet moeilijk om te bereiden. Recept voor 2-3 personen: Schil de pastinaken en snijd ze in stukken. Kook de pastinaak met wat zout net onder water in 20 minuten gaar. Tegen het einde van de kooktijd wok je de spinazie met wat knoflook in een hapjespan in olijfolie. Laat de spinazie goed uitlekken en voeg zout en peper naar smaak aan toe. Giet de pastinaak af in een vergiet en schep de groente weer in de pan. Voeg amandelmelk en groene pesto toe maak er met de staafmixer puree van. Schep de spinazie op de borden en zet er een kookvormpje op. Schep de puree hier in. Haal de vorm voorzichtig van de puree en dan heb je een mooi taartje. Leg rondom de puree kleine tomaatjes. Ik heb de puree versierd met wat venkelbloesem maar die vind je bijna nergens en het is ook niet nodig, maar het smaakt wel lekker bij de puree. Lekker met een gegrilde zalmmoot.

www.voedselzandloper-recepten.nl