Vegetarische cassoulet
Gezonde ovenschotel, makkelijk en snel.
- 800 gram Limabonen en Cannellinibonen (uit blik)
- 400 gram tomaten uit blik
- 1 flespompoen
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 3 deciliter bouillon
- wat rode wijn
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 laurierblaadjes
- een paar takjes tijm
- boekweitmeel
- walnoten
- Parmezaanse kaas
- zout
- peper
- olijfolie
Vegetarische cassoulet! Deze heerlijke cassoulet is snel klaar en gemakkelijk te bereiden. En natuurlijk helemaal VZL-proof! Zo maak je deze vegetarische cassoulet: Fruit 1 fijn gesnipperde ui in een braadpan in wat olijfolie samen met 3 fijn gesneden tenen knoflook. Schil 1 flespompoen en snijd hem in stukjes. Doe de pompoenstukjes in de braadpan. Giet 3 deciliter kokende bouillon in de pan met wat rode wijn. Snijd 400 gram tomaten uit blik fijn en doe die met het sap in de pan. Voeg 1 eetlepel tomatenpuree toe met 2 laurierblaadjes, een paar takjes tijm en 800 gram bonen uit blik. Ik had Limabonen en en Cannellinibonen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat het vocht op een zacht vuur inkoken. Schep alles in een ovenschaal en en strooi er boekweitmeel over (als paneermiddel) met heel fijn gehakte walnoten en Parmezaanse kaas. Zet de schaal in de oven op 200 graden gedurende 20-25 minuten.