www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Visburgers

Een heerlijk en superslank voedselzandloper vis recept met zoete aardappel.

  • 500 gram zoete aardappel (met paarse schil en wit vruchtvlees)
  • een mooi stuk kabeljauw
  • Marokkaanse kruiden (Ras el Hanout)
  • 1 handjevol basilicumbladen
  • 225 gram rode kleine tomaatjes
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • rucola
  • olijfolie
  • sojalight cuisine
Visburgers

Visburgers: een heerlijk en superslank recept. Recept voor 3-4 personen: Snijd ongeveer 500 gram zoete aardappel (met paarse schil en wit vruchtvlees) doormidden en kook ze ongeveer 10 minuten. Laat de zoete aardappelen afkoelen in koud water en snijd er dunne plakken van. Snijd een mooi stuk kabeljauw (of koolvis) in plakken ter grootte van de zoete aardappel plakken en bestrijk ze met Marokkaanse kruiden (Ras el Hanout). Maak in de keukenmachine een saus van 1 handjevol basilicumbladen met 225 gram rode kleine tomaatjes, 3 eetlepels olijfolie extra vierge en 1 eetlepel Marokkaanse kruiden (Ras el Hanout). Doe in een kom wat rucola en roer hier iets van de kruidenpuree door. Vet een grote ovenschaal in met wat olijfolie en leg hier plakken aardappel op (2 per persoon). Stapel hierop 1 plakje gekruide vis en wat tomaten-kruidenpuree. Herhaal dit een paar keer. Eindig met de tomatenpuree. Garneer met wat rucola en giet er per burger wat sojalight cuisine over. Bak de burgers in een voorverwarmde oven op 225 graden gedurende 20 minuten. Bedek de borden met wat rucola met kruidenpuree en leg de visburgers erop.