Vissoep met mosselen
Superslank, gezond recept met schelvis, mosselen en lekker veel groenten.
- 1 kg mosselen
- 400 gram witvis
- 125 ml witte wijn
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 1 prei
- 1 venkel
- 4 tomaten
- paprikapoeder
- 125 ml soja cuisine
- bouillonpoeder (zonder toegevoegd zout)
Voor 4 personen: 1 kg mosselen in koud, stromend water schoonmaken. Mosselen die ook na een flinke tik op het aanrecht open blijven, weggooien. In mosselpan 125 ml droge witte wijn gieten en mosselen erbij doen; aan de kook brengen en even omschudden; mosselen uit de pan nemen, het vocht bewaren; mosselen uit de schelp pellen; in hapjespan 1 ui en 3 tenen knoflook fruiten; 1 prei in ringen en 1 venkel in stukjes even laten meefruiten, vervolgens 4 in blokjes gesneden tomaat 1 minuut meestoven; wat paprikapoeder erbij en 1 verpakking saffraan; 1 liter water en bouillonpoeder aan de kook brengen; mosselvocht erbij; 10 minuten laten trekken; ongeveer 400 gram witvis in stukjes snijden en in de soep verwarmen. Nog een scheut sherry erbij (als je het in huis hebt); 125 ml soja cuisine door de soep roeren evenals de mosselen; zout en peper toevoegen en warm serveren.