Boekweitpannenkoeken met amandelmelk
Pannenkoeken zonder graan en koemelk (maar met amandelmelk), dus voedselzandloper proof!
- 125 gram boekweitmeel
- 300 ml amandelmelk (ongezoet)
- 3 eitjes
- zout
- kokosvet
Voor 4 tot 6 pannenkoeken: Meng het boekweitmeel beetje bij beetje met de amandelmelk, wat zout en drie eitjes. Klop het deeg licht met een garde. Verhit kokosvet (niet te zuinig) in een koekenpan en bak de pannenkoeken zo dun mogelijk. Lekker met agavesiroop. Boekweit: lijkt op een graan maar dat is het niet, het zijn zaden waar men meel van maakt. Dus een heel goed alternatief als je de Voedselzandloper wilt volgen, of 'Broodbuik', of 'het Glutengevaar'. Kokosvet: veel gezonder dan margarine. Meer over boekweit en kokosvet lees je bij veelgestelde vragen over de voedselzandloper.