Wortel-venkelsoep met sinaasappelsap en gember
Een lekkere en bijzondere voedselzandloper soep… met sinaasappel!
- 2 knoflooktenen
- een halve rode ui
- een halve duim gember
- een halve venkel
- 3 bospenen
- een halve sinaasappel
- 2 koffielepels bouillonpoeder
- wat verse koriander
- olijfolie
- 2 afgestreken koffielepels bouillonpoeder
- zout
- peper
- kerrie
- kurkuma
- wat koriander
Lekker!!! Wortel-venkelsoep met sinaasappelsap en gember. Zo maak je deze soep: Snijd de knoflooktenen fijn. Snipper de ui. Schil de gember en snijd deze heel fijn. Snijd de harde kern uit de venkel en snijd hem in stukken. Snijd de bospenen in stukken. Fruit de knoflook, ui en gember in wat olijfolie in een soeppannetje. Voeg het bouillonpoeder toe, met wat zout, peper, kerrie en kurkuma. Voeg driekwart liter kokend water toe. Breng de soep aan de kook en laat de soep 20 minuten zachtjes garen. Pers een de sinaasappel uit. Snijd wat blaadjes koriander fijn. Haal de soep van het vuur en maak er met een staafmixer een gladde soep van. Giet het sinaasappelsap door de soep. Voeg zo nodig nog wat extra kokend water toe. Meng wat fijn gesneden koriander door de soep.