VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Aubergineschotel met ras el hanout kruiden

Recept voor gezonde groentenschotel met een bijzonder kruidenmengsel.

  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 100 gram quinoa
  • 100-150 gram magere biologische kwark
  • 1/2 citroen
  • een handjevol muntbladeren
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 rode ui
  • 1 eetlepel Ras el hanout
  • 8 rode kleine tomaatjes
  • een blikje tomaatstukjes op sap
  • olijfolie
  • chilipeper
  • zout
Voedselzandloper: Aubergineschotel met Ras el hanout kruiden

Voor 2 personen: Verwarm de oven op 200 graden. Giet de kikkererwten af en spoel ze goed af in een vergiet. Leg de erwten in een klein ovenschaaltje, hussel er wat olijfolie door en wat chilipeper en wat zout. Zet het schaaltje gedurende ongeveer 20 minuten in de oven. Week de quinoa in een ruime hoeveelheid water. Maak een saus van kwark en roer hier het sap van van een 1/2 citroen door en fijn geknipte muntbladeren. Was de aubergine en snijd er kleine blokjes van. Was de paprika, verwijder de pitten en de witte randen. Snijd de paprika in kleine blokjes. Zet de quinoa op met 150 ml water en breng het aan de kook. Laat de quinoa ongeveer 10 minuten zacht garen met een deksel op het pannetje. Verwarm wat olijfolie in een hapjespan en voeg er 1 eetlepel Ras el hanout aan toe. Roer dit even goed om. Doe er 2 fijn gesneden tenen knoflook bij en 1/2 gesnipperde rode ui. Voeg na 2 minuten 1 in blokjes gesneden aubergine toe en 1 in blokjes gesneden paprika en ongeveer 8 gehalveerde mooie rode kleine tomaatjes samen met een blikje tomaatstukjes op sap. Laat de groenten-tomatensaus iets inkoken. Je hebt nu een heerlijke groentensaus met een bijzonder kruidenmengsel. Schep de saus op de borden en serveer er wat kikkererwten bij met quinoa en een schepje kwark-muntsaus.

www.voedselzandloper-recepten.nl