Makreel in saus met puree van knolselderij en goudreinet
Een heerlijke maaltijd met veel verschillende smaken, met makreel in intense rode saus met knolselderij en gestoofde goudreinet.
- 1 knolselderij
- 2 kleine venkelknollen
- 2 knoflooktenen
- 1 rode peper
- 5 trostomaten
- 1 grote goudreinet
- 100 ml soja cuisine voor warme gerechten
- 1 blikje tomaat-stukjes
- 1 eetlepel arrowroot
- ras el hanout
- zout
- zeezout
- olijfolie
Eet makreel, zegt de Gezondheidsraad. Deze keer is de Gezondheidsraad het eens met de Voedselzandloper. Maar hoe maak je een heerlijke maaltijd met makreel? Tip: koop gerookte makreelfilets. Zo zet je gemakkelijk een geweldig gerecht op tafel voor 3- 4 personen: Doe eerst al het snijwerk. Daarna kun je alle onderdelen in ongeveer dezelfde kooktijd bereiden. Schil 1 knolselderij en snijd de knol in stukken. Snijd 2 gewassen kleine venkelknollen in stukjes. Snijd 2 knoflooktenen fijn. Snijd in rode peper (zonder zaadlijsten en pitten) heel fijn. Snijd 5 gewassen trostomaten in stukken. Schil 1 grote goudreinet en snijd deze in stukjes. Je hebt nu al het snijwerk gedaan en het koken kan beginnen. Kook de stukken knolselderij met een flinke laag kokend water en wat zout in 15-20 minuten gaar. Verwarm in een kleine pan ongeveer 100 ml soja cuisine voor warme gerechten en stoof hierin de stukjes appel op een zacht vuur. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en fruit hierin knoflook met venkel en rode peper. Voeg na 5-10 minuten 1 blikje tomaat-stukjes toe. Breng de stoof aan de kook en voeg de verse stukken tomaat toe. Laat de saus aan de kook komen. Giet de knolselderij af en roer de gestoofde appel erdoor. Breng op smaak met wat zeezout. Bij dit gerecht heeft de puree niet meer extra smaak nodig. Meng 1 eetlepel arrowroot met wat water en roer dit door de tomatensaus. De saus dikt nu wat in. Voeg zout en wat ras el hanout toe. Leg stukken gerookte makreel in de saus en verwarm ze even mee. Schep de puree op de borden en daarop de makreel in de tomatensaus. Tip: Je kunt de makreel ook nog eerst even apart op een bord leggen en graadjes verwijderen. Eet smakelijk!