www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Rens Kroes: Powerfood

Review door

Gezond biologisch eten is haar met de paplepel ingegoten, schrijft Rens Kroes in haar voorwoord, want haar oma en moeder gaven hun dochters altijd biologische voeding. Als dat geen reclame is voor biologisch eten, denk je dan… Of zouden Rens en haar beroemde zus Doutzen ook zonder gezond eten zo mooi geworden zijn?

In elk geval doet Rens Kroes qua schoonheid niet onder voor haar zus, getuige de foto's in haar boek 'Powerfood'. En ze heeft ook nog een heel leuk kookboek geschreven. Voor volgers van de Voedselzandloper is het goed om te weten dat bijna al haar recepten helemaal Voedselzandloper-proof zijn. In een paar recepten gebruikt ze maiskolven of spelt-pasta, maar verder passen alle ingrediënten binnen het VZL patroon. Haar boek 'Powerfood' is heel populair, ik geloof vooral bij jonge mensen, en ik vind het leuk dat het voedselzandloper eetpatroon dus eigenlijk heel gemakkelijk door zoveel mensen wordt omarmd.

De recepten in het Powerfood kookboek zijn best goed, niet heel verrassend, alhoewel dat natuurlijk afhangt van wat je gewend bent. De recepten lijken op de recepten van Pauline Weuring (van Het Voedselzandloper Kookboek) of Lekker Lang Jong. Niet bij alle recepten staat een foto van het recept, dat is jammer als je alvast een idee wilt hebben hoe het moet worden.

Belangrijkste conclusie: een mooi boek, met lekkere recepten, bijna helemaal volgens de Voedselzandloper. Dus een aanrader.