Vegetarische pittige groentencurry
Pittige groentencurry met linzen, aubergine, courgette en tomaten.
- 6 tenen knoflook
- 2 grote uien
- 1 duim verse gember
- 1 eetlepel garam masala
- 200 gram rode splitlinzen
- 400 ml kokosmelk
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 3 grote tomaten
- 1 handje koriander
- citroensap
- zout
- peper
- kokosolie
Vegetarische pittige groentencurry met rode splitlinzen. Deze linzen hoef je niet voor te weken! Lekker licht met veel groenten. Een niet echt moeilijk recept waarvoor je geen oven nodig hebt. Fruit in een braadpan 6 fijngesneden tenen knoflook en 2 grote fijngesnipperde uien en 1 fijngesneden en geschilde duim verse gember, in wat kokosolie. Voeg 1 eetlepel garam masala toe en wat zout en peper. Voeg 200 gram afgespoelde rode splitlinzen toe met 400 ml kokosmelk en minstens 400 ml water. Laat alles op een middelhoog vuur garen. Check regelmatig of de linzen genoeg vocht hebben en voeg zo nodig nog wat water toe. Snijd 1 aubergine in kleine stukjes en doe die na 6 minuten ook in de pan. Snijd 1 courgette in kleine blokjes en 3 grote tomaten in 6 parten. Voeg de courgette en de tomaten, na een minuut of 10, toe met wat citroensap. Verwijder van 1 handje koriander de steeltjes en snijd de blaadjes wat fijner met een kruidenschaartje. Doe de koriander in de pan. Verwarm even mee. Dien het gerecht op in diepe borden. Let op, deze curry is heel erg warm!