Taartje van pompoen met hazelnoot, wilde spinazie en zalm
De hazelnoten geven dit gezonde pompoentaartje een lekkere bite.
- 700 gram pompoen in blokjes
- 1 geschilde zoete aardappel in blokjes
- 1 handjevol hazelnoten
- peper
- zout
- tijm
- 1 ei
Het recept voor het pompoentaartje: leg in een grote ovenschaal 700 gram blokjes pompoen (kan ook uit de diepvries als je weinig tijd hebt); schil 1 zoete aardappel in blokjes ter grootte van de pompoenblokjes; voeg lekker wat gedroogde tijm toe en een flinke scheut olijfolie extra vierge en zet dit in een voorverwarmde oven gedurende 15 minuten op 200 graden; snijd ondertussen een handjevol hazelnoten in kleinere stukken; haal na 15 minuten de pompoen uit de oven en pureer dit met een staafmixer tot een grof geheel: voeg er een eitje aan toe, nog heel even mixen, doe de hazelnoten er door heen met wat zout, peper en kurkuma en zet dit alles in een pannetje op een laag vuur. Vet een stuk zalm in met olie en breng op smaak met zout en peper (en wat tomatenketchup) en zet dit 10-15 minuten afhankelijk van de dikte van de zalm) in de oven om te garen; snijd wat knoflooktenen fijn en roerbak ze met (wilde) spinazie in een wokpan, afgieten, terug in pan, zout en peper en kurkuma erbij en nog even opwarmen en bouw dan een mooi stapeltje op de borden: laagje pompoenpuree-hazelnoot, laagje spinazie en laagje zalm. Direct opeten!