VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Vegetarische lasagne

Ook zeer geschikt voor kinderen en toplekker: Lasagne van courgette.

  • 500 gram zoete aardappel met paarse schil en wit vruchtvlees
  • 1 courgette
  • 3 tenen knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 500 gram tomatensaus
  • parmezaanse kaas
  • 1 bol mozzarella
  • zout
  • peper
  • gedroogde kruiden
Ook zeer geschikt voor kinderen en toplekker: Vegetarische lasagne volgens de Voedselandloper.

Schil de zoete aardappel(s) en snijd er grote dunne plakken van. Kook de plakken 5 minuten in kokend water met wat zout. Snijd de knoflook heel fijn, snipper de sjalotjes en fruit ze in wat olijfolie. Voeg de tomatensaus toe met wat gedroogde kruiden naar smaak en peper en zout. Breng de saus zachtjes aan de kook en laat het wat inkoken. Was de courgette. Snijd de uiteinden eraf, snijd er blokjes van en voeg ze toe aan de tomatensaus. Vet een middelgrote ovenschaal in. Bedek de bodem met plakken zoete aardappel. Leg hier een laagje saus op en strooi er wat Parmezaanse kaas over. Herhaal dit 2 keer. Eindig met de saus en bedek deze met uitgelekte, in plakken gesneden mozzarella. Zet de schotel gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Haal de lasagne uit de oven en laat deze nog even afkoelen en stevig worden.

www.voedselzandloper-recepten.nl