Vegetarische lasagne van koolrabi
Lasagne zonder pasta lasagnevellen.
- 1 koolrabi
- 1 rode peper
- 2 knoflooktenen
- 450 gram wilde spinazie
- 2 eetlepels kokosvet
- 40 gram amandelmeel
- 400 ml amandelmelk
- 1 eetlepel arrowroot
- 1 eetlepel water
- zout
- peper
- nootmuskaat
- olijfolie
- 100-150 gram geraspte Twijfelaar (een mix van schapen- en geitenkaas)
Snijd het kontje van de koolrabi en snijd er superdunne plakken van. Kook de plakken in kokend water gedurende 10-15 minuten. Snijd de rode peper (zonder de zaadlijsten) in heel kleine stukjes. Snijd de knoflooktenen heel fijn. Fruit de knoflook met de peper. Wok hierbij in delen de spinazie. Laat de spinazie heel goed uitlekken. Nu komt het moeilijkste deel van het recept maar als je het goed volgt, komt het goed! Maak de Bechamelsaus: Smelt het kokosvet in een steelpannetje en roer er heel secuur het amandelmeel door. De saus wordt dan al iets dikker. Blijf goed roeren en roer in delen de amandelmelk toe. Laat de saus al roerend aan de kook komen. Maak de arrowroot aan met het water en roer dit door de saus. De saus gaat nu binden en dat is ook de bedoeling. Laat de saus op een zacht vuur binden en voeg er zout, peper en nootmuskaat aan toe. Vet een middelgrote platte schaal in met wat olijfolie en doe hier een laagje saus op. Hierna een laagje koolrabi en een laagje spinazie en wat geraspte Twijfelaar (een mix van schapen- en geitenkaas). Herhaal dit en eindig met de saus en doe hier nog wat van de geraspte kaas op. Zet de schotel in de oven op 200 graden en laat de lasagne in 35 minuten garen. (Zie je dan nog wat ongestold vet, laat het gerecht dan nog even buiten de oven koelen.)