VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Gezonde winterse lasagne

Een zeer gezonde, lekkere lasagne met veel groenten, paddenstoelen en kaas.

  • 2 courgettes
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 150 gram oesterzwammen
  • 1 winterwortel
  • 400 gram wilde spinazie
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 300 gram biologische tomatensaus
  • 200 gram geraspte kaas
  • 150 gram mozzarella
  • olijfolie
  • zout
  • Keltisch zout
  • peper
Gezonde winterse lasagne

Recept voor 3-4 personen: Was 2 courgettes en snijd er lange dunne plakken van. Strooi er zout op. Leg de plakken in een vergiet gedurende 20-30 minuten. Spoel de plakken af en droog ze met keukenpapier. Doe wat olijfolie in een kommetje en wat zout. Bestrijk de plakken hiermee en bak ze in een koekenpan aan beide zijden gedurende een paar minuten. Laat de plakken uitdruipen op keukenpapier. Borstel 250 gram kastanjechampignons schoon en snijd ze in plakjes. Veeg 150 gram oesterzwammen schoon en scheur ze in stukken. Bak de paddenstoelen een paar minuten met blaadjes tijm. Schrap 1 flinke winterwortel schoon en en snijd er in de lengte heel dunne plakken van. Fruit 4 teentjes fijn gesneden knoflook en 2 fijn gesnipperde rode uien in wat olijfolie. Wok hiermee 400 gram wilde spinazie. Laat de groente uitlekken en doe deze nog even terug in de pan. Voeg wat Keltisch zout toe en een flinke draai peper. Roer de paddenstoelen door de spinazie. Schep een laag spinazie-paddenstoelenmengsel in een ovenschaal. Giet hier ongeveer 150 gram biologische tomatensaus over. Leg de helft van de courgetteplakken op de tomatensaus. Leg alle wortelplakken op de courgette. Giet hier nog eens 150 gram tomatensaus over en strooi er 100 gram geraspte kaas naar keuze over. Schep de rest van de spinazie hierover en vervolgens de rest van de courgette. Bedek met 100 gram geraspte kaas en 150 gram plakjes mozzarella. Zet de schaal in de oven op 200 graden gedurende ongeveer 25 minuten.

www.voedselzandloper-recepten.nl