Vegetarische risotto van rode linzen, pompoen en wilde spinazie
Een heerlijk recept voor vegetarische risotto zonder rijst, dus voedselzandloper proof.
- 200 gram rode linzen
- 200 gram stukjes pompoen uit de diepvries
- 450 gram wilde spinazie
- 5 eetlepels zelfgemaakte tomatensaus (of biologische tomatensaus zonder suiker, uit een pakje)
- wat harde Italiaanse kaas
- 3 tenen knoflook
- gerookte amandelen
- zout
- peper
- gedroogde salie
Vegetarische risotto van rode linzen, pompoen en wilde spinazie. Zonder risotto rijst, dus voedselzandloper proof! Zo maak je dit recept voor 2 personen: Kook 200 gram rode linzen in 1 liter water met wat zout in 10 minuten gaar. Giet de linzen af en doe ze weer in de pan. Doe er 5 eetlepels zelfgemaakte tomatensaus bij (of neem biologische tomatensaus zonder suiker, uit een pakje). Rasp wat harde Italiaanse saus en roer de kaas door het linzenmengsel. Doe 200 gram stukjes pompoen uit de diepvries in een kom en giet er kokend water over. Laat de pompoen even ontdooien, giet ze af en roer ze door de linzen. Voeg zout en peper naar smaak toe en gedroogde salie. Proef of je de smaak goed vindt. Zo niet, doe er dan nog wat kruiden bij. Fruit in een hapjespan 3 fijn gesneden tenen knoflook en voeg er in delen 450 gram wilde spinazie aan toe. Giet de spinazie af. Doe de spinazie weer even terug in de pan en voeg zout en peper naar smaak toe. Roer 400 gram van de spinazie door de linzen. Schep het linzenmengsel op de borden. Garneer met een topje spinazie, wat flokken van harde Italiaanse kaas en gerookte amandelen.